Tekst objavljen: 15.01.2013 13:10        


Vršilac dužnosti direktora Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Saša Jovanović rekao je da je već pet banaka u ovom trenutku potpisalo ugovore sa Nacionalnom korporacijom, kao i da u vrlo kratkom roku očekuje da i ostale banke potpišu ugovore.

Pet banaka i NKOSK olakšavaju put do novog stana

- Želim da napomenem da i država iz budžeta izdvaja 10 odsto od kupoprodajne cene, odnosno, traženog iznosa kredita i plasira jedan kredit koji je bezkamatni sa grejs periodom od maksimalno 25 godina. To su uslovi daleko povoljniji i od komercijalnih kredita koje plasiraju banke - rekao je Jovanović.

On je istakao da su detaljno analizirani svi korisnici stambenih subvencionisanih kredita 2012. godine koji su pokazali da je prosečno učešće korisnika kredita bilo 17 odsto.

- Da bi što više porodica u Srbiji moglo da koristi ove subvencionisane stambene kredite, a tražnja je orgomna, moramo da podignemo uslove, odnosno obavezno učešće korisnika kredita sa pet na 10 odsto i smanjimo učešće države - rekao je Jovanović.

On je naveo da očekuje oko 2.500 subvencionisanih kredita što je više nego što je odobreno prošle godine.

- Očekujemo da svi koji se odluče za kupovinu stanu tokom cele 2013. godine uspeju da upadnu u program - rekao je Jovanović.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stanovi kupovina stana kupovina nekretnine stambeni kredit stambeni krediti banka banke NKOSK subvencionisani stambeni krediti krediti uz subvenciju države

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana