Tekst objavljen: 19.10.2012 15:11        


Renoviranje životnog prostora ne mora da bude prevelik udar na kućni budžet. Stručnjaci za S media portal otkrivaju kako da bez pomoći majstora postavite parket i pločice, sredite zidove..., i uštedite najmanje 100 evra.

Sredite stan za male pare: Pločice

Ukoliko ste nameravali da renovirate stan, a nemate novca za skupe majstore, ne padajte u očaj! Većinu poslova možete da uradite i sami. Postavljanje parketa, laminatnih podova, keramičkih pločica pa i krečenje ne bi trebalo da predstavlja veliki problem. Uz to, na sve što budete uradili bićete svakako ponosni.

Postavljanje keramičkih pločica

Ovaj posao ne bi trebalo da vam prestavlja problem ukoliko spadate u one strpljivije sa mirnom rukom.

Keramičke pločice

U zavisnosti od proizvođača, cena kvadrata keramičkih pločica je od 550 dinara pa na više.
Lepak za pločice od 500 dinara (pakovanje 25kg).
Zupčasta gleterica - 400 dinara.
Usluga keramičara kreće se oko 600 dinara po kvadratu.
Nakon odabira podnih i zidnih pločica, trebaće vam odgovarajući lepak, sekač, gleterica sa zupcima, ravnajući krstići, gumeni čekić i veća klešta.

- Pre samog postavljanja očistite ravnajući sloj, kako u toku lepljenja ne bi dolazilo do neravnina koje vam mogu stvarati probleme – savetuje portal keramičar Goran Filipović.

- Kada postavljate pločice, pravite jednake razmake između fuga; iskoristite ravnajuće krstiće pomoću kojih ćete odrediti razmak između pločica, kao i debljinu lepka. Nakon ravnanja i blagog stiska uz kružno kretanje po pločici blago je kuckajte gumenim čekićem.

Kada pokrijete željenu površinu keramičkim pločicama, sledeća faza je fugovanje, tj. zatvaranje razmaka između pločica. Za ovu fazu potrebne su vam rukavice, gumena gleterica, sunđer za otklanjanje viška fug mase.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
stanovi stan uređenje stana uređenje renoviranje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana