Tekst objavljen: 19.02.2013 11:22        


Mnogi danas ne bi mogli da zamisle život bez mašine za pranje veša. Ovaj uređaj mnogima olakšava posao i zato je potrebno da što duže traje i radi kvalitetno. S vremena na vreme potrebno je da posvetite malo vremena veš mašini i temeljno je očistite. Uradite ovaj posao sami brzo i jednostavno.

Uradi sam: Kako očistiti veš mašinu?

Fioka za prašak za veš je idealno mesto za razne bakterije i buđ, a gotovo uvek se dešava da se prašak za veš stegne po obodima fioke. Zato neka vaš prvi korak bude čišćenje ovog dela veš mašine.

Obavezno očistite filter veš mašine. Filter je još jedno mesto gde se bakterije skupljaju zbog njegove vlažnosti i toplote. Redovno praznite filter i čistite prljavštinu koja se nalazi unutar njega.

Očistite bubanj veš mašine. Čak i ako unutrašnjost vaše mašine izgleda čisto, verovatno to nije slučaj. Postoji mnogo pukotina i rupa koje su idealno mesto za bakterije. Dobro rešenje za ovaj problem jeste da s vremena na vreme uključite mašinu na prazno pranje. Koristite kristale sode bikarbone, a možete koristiti i tablete za pranje sudova ili limunov sok. Pokrenite pranje na 60 stepeni. Ovo bi trebalo da ubije bakterije, ukloni neprijatne mirise i spreči pojavu kamenca.

Delove koji su zahvaćeni kamencom možete očistiti i tako što ćete četkicu da umočite u alkoholno sirće, a zatim istrljati tu površinu. Poželjno je da pri svakom pranju veša koristite i neka od sredstava koja sprečavaju nastanak kamenca.

Da biste sprečili neprijatne mirise, nakon svakog pranja ostavite vratanca veš mašine malo otvorena da bi vazduh mogao da cirkuliše oko bubnja. To će ujedno sprečiti i nastanak bkterijskih klica.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
uređenje stana stanovanje popravke uradi sam

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana