Tekst objavljen: 03.12.2012 16:16        


Vlasnika Delta holdinga Miroslav Mišković danas je biti saslušan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije. Mišković je došao u 11 časova na saslušanje u Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i odatle izašao negde oko 15 časova.

Miroslav Mišković saslušavan puna četiri sata

Ni po dolasku, ni na odlasku sa saslušanja Mišković nije davao izjave medijima. Inače, došao je sam, bez advokata.


Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je ranije da će Miroslav Mišković biti saslušan u 11 sati, u svojstvu građanina u vezi sa poslovanjem "Delreala" i da nema reči o određivanju pritvora.

- Mišković je građanin Srbije koji je 26 i 27 godina pozivao na saslušanje i saslušavao. Ovo je prvi put da neko njega poziva na saslušanje i da će će on biti saslušan - kaže Selaković.

Kako pišu mediji, prvi čovek Delte će biti saslušan o učešću njegovih kompanija u slučaju Delreal, a moguće je da se mu biti postavljena pitanja i u vezi s kupovinom „C marketa“ i kupovinom većinskog udela Preduzeća za puteve Beograd koja su kasnije prodata Milu Đuraškoviću, vlasniku Nibens grupe.

Delta Holding je saopštio i da "nikada nije radio sa akciznom robom, poslove vezane za nacionalne prirodne i druge resurse, niti je radio sa javnim preduzećima. Ovim je praktično isključena mogućnost pojavljivanja u bilo kakvim koruptivnim radnjama".
U razgovoru s inspektorima MUP-a, Mišković bi navodno trebalo da odgovori i na pitanja kako je pravo korišćenja spornih 16 hektara zemljišta jedna od Miškovićevih firmi „Delreal” pretvorila u vlasništvo. Da se ispituje slučaj „Delreala”, nedavno je potvrdio i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

S druge strane, iz „Delta holdinga“ demantuju da je spornih 16 hektara zemljišta jedna od Miškovićevih firmi „Delreal” pretvorila u vlasništvo. Dodaje se i da je zahtev za konverziju prava korišćenja u vlasništvo nad zemljištem podnet, ali da postupak nije završen.

- Firma 'Delreal d.o.o.' nema pravo gradnje na pomenutoj lokaciji. Ukoliko se proces konverzije završi, 'Delreal' će steći pravo gradnje i time mogućnost realizacije ugovora sa nemačkom kompanijom 'Bauhaus', koja na pomenutoj lokaciji planira izgradnju svog prvog objekta u Srbiji, investiciju vrednu 22 miliona evra - kaže se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Miroslav Mišković Delta tajkuni privatizacija korupcija Srbija policija saslušanje afera

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana