Ponuda dobrodošlice

Izvor Kamatica

Tekst objavljen: 24.04.2015 10:54        


3.0/5
Ponuda istekla

Promocija istekla.

Kamatica je izvršila analizu Aktivne ponude Societe Generale Banke. Na svakom ćošku možemo videti reklamni materijal koje banke plasiraju, primamljive ponude sa kamatom od 0% i lepo upakovan propagadni materijal na prvu loptu izgledaju stvarno, ali šta se zaista krije iza tih reklama. Societe Generale Banka je napravila ponudu za nove klijente. Naime banka nudi tri proizvoda po kamati od 0%.

Ponuda dobrodošlice

Beskamatni keš kredit...

Beskamatno ne znači da je to i besplatno. To što ne postoji NKS ne znači da vi baš nemate nikakve troškove prilikom uzimanja ovog kredita.

U čemu je caka, ako znamo da banke prodaju novac kako bi zaradile, pa kako nam onda daju novac besplatno? Radi se o tome da su svi ponuđeni uslovi ograničeni vremenski ili iznosom.

Pa tako kredit koji se nudi je maksimalno u iznosu do 30.000,00 dinara koje morate da vratite u periodu od 6 meseci. 

To bi u ovom primeru, koji je banka postavila na svom sajtu, značilo da plaćate samo troškove izdavanja menice, i trošak kreditnog biroa, a obrada zahteva za kredit je besplatna. 

Koliko je isplativo uopšte promeniti banku zarad kredita od 30.000,00 koji ovim putem maksimalno možete da dobijete. Procenite sami. Prilikom prelaska iz banke u banku, vi morate da izmirite sve obaveze koje imate prema banci čiji ste klijent bili, i da zatvorite sve račune.


U okviru paketa u obavezi ste da prenesete zaradu u Societe Generale banku, što automatski znači da morate da otvorite račun u istoj. Banka nudi besplatno održavanje računa za nove korisnike.


Održavanje računa je besplatno prilikom otvaranja i to samo prva 2 meseca, posle toga, u zavisnosti od paketa koji ste uzeli, će vam naplatiti održavanje. U ponudi Societe Generale banke postoje tri paketa, to su Klasik, Praktik, Prestiž. Kako biste i dalje mogli da izbegnete održavanje računa potrebno je da potrošite i određeni iznos...

Da biste umanjili trošak održavanja računa za 50% potrebno je u zavisno od paketa da plaćate karticom u iznosu od 15.000 do 50.000, 00 din mesečno. A kako biste dobili besplatno održavanje od 25.000,00 do 70.000,00 mesečno. Ovi iznosi moraju biti plaćeni isključivo karticom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Što se tiče Masterate, tu je situacija malo drugačija. Prilikom podizanja kredita, morate da otvorite tekući račun, pa vam je taj trošak neizbežan.

Prilikom prelaska u Societe Generale banku, nije neophodno uzeti i Masteratu, ali ako se odlučite i za ovaj proizvod on će vam služiti kao zamena za čekove, pošto Societe Generale banka ne izdaje čekove. Prvih 6 meseci nećete plaćati troškove održavanja Masterate ako uzmete sve u paketu, ali posle isteka cena je 250 dinara mesečno.

Kao i svaka druga kreditna kartica kojom možete deliti iznos koji ste potrošili na rate tako i sa Masteratom možete plaćati odloženo do 6 meseci.


Rata vam dospeva svakog 10. u mesecu i minimalna otplata je 5% od iznosa duga i kamatom koja je 2.25% mesečno.

Ukoliko nemate novca na računu, a Masterata je dospela na naplatu, ceo dug će vam biti obračunat po kamati od 2.25%. Kamata na godišnjem nivou iznosi 27% što je znatno više nego kod kamata na keš kredite koja se kreće u proseku oko 15% godišnje.

S obzirom da na tržištu može da se nađe kartica i sa kamatom od 15,84% EKS godišnje, možemo ponudu Societe Generale banke svrstati među skuplje.
Ono što ohrabruje je da su Banke pojačale borbu za klijente pa to dovodi do smanjenja cene održavanja računa, negde uslovno, a negde bezuslovno.

Ukoliko želite da napravimo analizu nekog drugog proizvoda ili usluge na tržištu možete nam pisati na redakcija@kamatica.com

3 komentara

  1. User image
    Milos 01.06.2015 14:58

    Meni sa platom od oko 50000 rsd ne naplacuju odrzavanje vec par mesec jer placam karticom skoro sve (usteda 370 * 12 je 4440 dinara), imam besplatan ebanking sa besplatnim transakcijama (neka imam u proseku 10 racuna mesecno po 30-50 dinara provizije to je jos 3600 ustede u boljem slucaju na godinu dana). To je usteda 70tak eura godisnje. Ne zaduzujem se previse, kredit im je 9.95% na godinu dana sto nije strasno. Korektno posluju osim sto su ponekad spori ali nemamo ni razloga da se cesto vidjamo. Preporuka. Pozdrav

  2. User image
    Iva 05.09.2015 8:48

    A treba navesti i da usluge banke Societe Generale pri uplati jednog računa za stanarinu,struju .....košta najmanje 120,00 dinara_

  3. User image
    Vlada 23.09.2015 8:47

    Naravno treba i reci o ``POSTENOM`` poslovanju ove banke.Date im mail da Vam salju redovno izvode i promene anuiteta u otplati kredita ali od toga nista.Takodje ne odgovaraju na mail reklamaciju a najposteniji su kod odredjivanja anuiteta narocito ako je indeksiran u eurima.To znaci da mi nisu smanjili anuitet rate stambenog kredita vec drugi put uzastopce iako je euribor u oba slucaja pao, pa me teraju da predjem na proporcionalni ili linearni metod obracuna kredita iako ja imam ugovor na komfornu metodu, sto znaci ipak moras na sud po pravdu....

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
kamata keš kredit Societe Generale banka bezkamatno test proizvodi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana