Tekst objavljen: 11.04.2013 14:10        


Rusija je obećala da će dozvoliti bescarinski uvoz odredjene kvote Fijatovih automobila, proizvedenih u Srbiji, iako to nije njen ekonomski interes, izjavio je premijer Srbije Ivica Dačić.

Dačić umolio Putina: Naš fića bez carine u Rusiji

Dačić je izjavio da uvoz Fijatovih automobila nije prioritet za Rusiju.

- Ona ima svoju automobilsku industriju, ima milion zaposlenih u toj industriji, koja i sama ima problema. Nelogičan je zahtev da nam oni odobre da izvoz Fijata bude pod režimom slobodne trgovine, jer imaju svoje proizvođače - rekao je Dačić.

Kazao je da je "molio" Putina jer više ne može da "izdrži pritiske javnosti i ministra finansija" Mlađana Dinkića, da pristane na bescarinski uvoz.

- Putin mi je obećao da će to da učini, da će uvesti neke male količine za početak - rekao je Dačić.

- Ako bi se gledao ekonomski interes, oni su apsolutno protiv toga, jedino zbog tog našeg privilegovanog partnerstva, odnosno statusa koji imamo ovde (u Rusiji), oni će izaći u susret tim zahtevima. Odobriće određene kvote koje će na početku biti znatno manje od onoga što Fijat može da proizvede - naveo je srpski premijer i dodao da je Srbija za početak tražila kvotu od 10.000 automobila.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
srpski fijat fijat automobili srbija fijat Fiat 500l izvoz automobila Srbija rusija partnerstvo sa Rusima Ivica Dačić putin fabrika automobila srpski fića

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana