Indikativni kurs Evra na dan 21.09.21. :: 117.5707 rsd
Tekst objavljen: 22.01.2013 13:35        


Odlazak u servis ponekad može da bude i lutrija. Čovek nikad nije siguran šta će ga snaći na kraju tj. koliki će račun biti na kraju. Ima dosta servisa koji pošteno obavljaju svoj posao jer ne žele da izgube poverenje svojih klijenata ali ima i onih bezobzirnih servisa koji žele samo da otmu što više novca svojim klijentima.

Evo kako da vas ne varaju više u auto-servisu

Motorno ulje

Te prevare se često odnose na starije automobile. Neki servisi u tim situacijama koriste ulje višeg kvaliteta od onog koje je potrebno datom vozilu. Na ovaj način radionice vlasniku uzimaju više para jer što je ulje skuplje tu je i zarada veća za servis.

Servisni interval

Iako fabrika u uputstvu jasno kaže kada je potrebno menjati ulje i filtere, servisne radionice umeju da pozivaju vozače da češće menjaju te delove od propisane garancije.

Naplata (ne)rada

U nizu prevara kojima se serviseri služe je i naplata previše radnih sati. U radni list se, da ne bi bilo previše očigledno, upisuju i provera i dopuna ulja, provera stanja filtera ulja, pneumatika itd. Takve provere se ne izvode, a mušterija na kraju plaća nerad servisera.

Nenajavljeni servis

U servisu vozilo preuzimaju zbog redovnog održavanja a onda prilikom pregleda ustanove dodatne kvarove koje i poprave bez pitanja pa samim tim te radove dodatno i naplate.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    Nenad 27.01.2013 9:26

    Trebalo bi da se omogući vizuelno prisustvo servisu i onlain kontrola od strane vlasnika kola. Takodje elitni proizvodjači namerno nemaju dostupno
    uputstvo za odrzavanje kola (recimo FORD ). Zamena sijalice kosta 2000 din i mora da se skida ceo far i blatobran,
    Uradite nesto , nemoj samo da kadite? Nema prodaje dok ne prihvate osnovne uslove.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
automobili vozači kvar na automobilu kvarovi popravke prevara prevare

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana