Tekst objavljen: 15.10.2012 10:51        


Najveći evropski automobilski koncern napokon namerava da počne s proizvodnjom automobila koji bi u potpunosti odgovarao nazivu ove kompanije. "Narodni auto" (Folksvagen -VW) bi, kako piše "Auto Bild" a prenose nemački mediji, trebalo da košta između 6.000 i 8.000 evra.

Folksvagen sprema brend jeftinih automobila

Time bi trebalo da napadne segment u kojem se trenutno s velikim uspehom širi Folksvagenov konkurent Reno sa svojom niskobudžetnom markom Dačiom. Novi povoljni automobil iz koncerna VW bi trebalo da se pojavi do 2015. godine.

Predsednik radničkog saveta Folksvagena Bernd Osterloh isto tako nije potvrdio ni demantova napise medija o namerama uprave VW-a, ali je izrazio potrebu da se Folksvagen uključi i u taj segment automobilskog tržišta. "Nama je za tržišta u Aziji potreban jedan automobil koji bi bio jeftiniji od najmanjeg modela Up", rekao je Osterloh.
Uvođenje niskobudžetne marke bi, prema mišljenjima stručnjaka, bio logičan potez uprave iz Volfsburga.

Ovaj segment je naime poslednji kamenčić u mozaiku ponude Folksvagena koja u međuvremenu broji 12 različitih marki od Škode do Bugatija.

Doduše u sklopu VW-a već se godinama nalaze marke poput Seata i Škode. Ipak automobili španske i češke marke, iako su uvek nešto povoljniji od automobila koji dolaze iz Volfsburga, i uz najbolju volju ne mogu se svrstati u low-budget segment.

Ono što je Folksvagenu potrebno jeste posebna marka s paletom modela od limuzine do kombija i mini monovolumena za stvarno plitki džep.

U ovaj segment je poslednjih godina agresivnom reklamom i širokom ponudom u Nemačku uplovio Reno sa svojom Dačiom. Iako još pre desetak godina, nakon što je Reno kupio posrnulu rumunsku marku, niko nije verovao u to da bi automobili 'made in Romania' mogli da se prodaju u Nemačkoj, to se u međuvremenu promenilo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
jeftini automobil automobili Volkswagen Folksvagen VW

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana