Tekst objavljen: 14.05.2013 7:50        


Fijat Grupa saopštila je sinoć da fabrika u Kragujevcu, posle zastoja zbog nedostatka delova, nastavlja sa radom sa početkom treće smene, ali je nastavak rada njenih fabrika u Evropi neizvestan zbog kašnjenja dobavljača u isporuci delova za proizvodnju

Italijani zaustavili proizvodnju "fiće šumadinca"

Grupa Selmat, sa sedištem u Torinu, koja proizvodi plastične delove za automobile nije uspela da ispuni svoje obaveze u snadbevanju delovima.

Ove nestašice u snadbevanju su takođe rezultirale prekidima rada u Fijatovoj fabrici u Kragujevcu, kao i u Iveko fabrici u Madridu, gde su aktivnosti obustavljene od petka.

Takođe i ostale fabrike u Evropi su pod rizikom od zaustavljanja aktivnosti u narednom periodu.

Ovakva situacija prouzrokuje izuzetno značajnu štetu kompaniji Fijat Grupe, kao i drugim kompanijama dobavljačima, koje uspevaju da poštuju svoje zadate rokove.

Ova ozbiljna situacija, koja je već duže vreme nerešena, jasno daje povoda za zabrinutost za budućnost odnosa između Fijata i dobavljača, i neizbežnim posledicima po radnike.

Tokom poslednih nekoliko nedelja, nekoliko Fijatovih fabrika je bilo primorano da obustavi proizvodnju, kao rezultat propusta kompanije Selmat Grupe da ispuni svoje obaveze isporuke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Srbija automobilska industrija rezervni delovi fabrika automobila srpski fića fiat 500L Fiat fijat srpski fijat fijat automobili srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana