Tekst objavljen: 22.07.2013 10:00        


Vozačima iz Srbije verovatno nisu strane situacije kada zbog kvara na automobilu moraju da prekinu vožnju na sred puta, međutim malo ko u takvim slučajevima ima spremno rešenje. Zbog toga treba imati u vidu da pomoć na putu u svako doba dana i noći ne košta puno - u najjeftinijoj varijanti svega 600 dinara godišnje.

Kako da vam ne presedne kvar automobila na putu

Izaberite najbolje kasko osiguranje za vaš automobil - osiguranjeonline.com


Vlasnici vozila koji imaju plitak džep i ne prave veliku kilometražu imaju na raspolaganju osnovnu člansku kartu Auto-moto saveza Srbije. Osnovna karta košta samo 600 dinara.

Pomoć na putu nude i velike auto kuće

Gotovo sve velike automobilske kompanije svojim kupcima, pružaju višestruku pomoć na putu i to potpuno besplatno. Pojedine kompanije tu uslugu pružaju samostalno, druge u saradnji sa poznatim kućama za asistenciju. Sve više vozila je čak opremljeno i specijalnim uređajima, koji u slučaju teže havarije automatski alarmiraju kol-centar, policiju, hitnu pomoć - ističu na sajtu “Moj auto” i dodaju da “reno” za 11 evra godišnje pomaže i kada se “isprazni akumulator, izgube ključevi ili sipa pogrešna vrsta goriva”.
Za taj iznos dobijate besplatno šlepovanje do 40 kilometara u slučaju kvara ili nezgode. Tu su besplatni i popravka vozila do 40 kilometara, pravni saveti, procena vrednosti vozila, izrada plana putovanja ali i 20 odsto popusta na šlepovanje više od 40 km. Ova pomoć se odnosi samo na teritoriju Srbije.

U AMSS nude i drugu, skuplju člansku kartu koja nudi veće pogodnosti. Super članska karta AMSS košta 1.400 dinara godišnje. Pruža znatno više besplatnih usluga u Srbiji i Evropi.

Na teritoriji naše zemlje imate na raspolaganju besplatno šlepovanje do 100 kilometara ako se automobil pokvari, a u slučaju havarije besplatno šlepovanje bez ograničenja kilometraže.

Članstvom se ostvaruje pravo na tri besplatne popravke na putu, refundaciju troškova do tri dana hotelskog smeštaja u slučaju saobraćajne nezgode i refundaciju troškova prevoza autobusom ili vozom, u slučaju kvara ili havarije.

Osiguravajuće kuće imaju svoju tarifu kada je reč o asistenciji na drumu. U Dunav osiguranju za 20 evra dobijate godinu dana bezbrižnog putovanja u Srbiji i Evropi. Cena može biti i manja - 15 evra ukoliko imate njihovu polisu obaveznog auto-osiguranja, 12 evra ako je kasko polisa, a osam ako imate i jedno i drugo osiguranje. I u ovom slučaju ćete dobiti pomoć, šlepovanje, manje popravke i nadoknadu troškova smeštaja i prevoza. Ipak, savet je da se sve ovo dobro prouči pre polaska na put, jer postoje i neka ograničenja poput troškova prenoćišta koje u Evropi ne sme da prelazi 70 evra po osobi.
Sa ovom članskom kartom vozači mogu lakše podneti nevolje van granica Srbije. Super članska karta obuhvata šlepovanje vozila do prebivališta člana, besplatnu popravku na putu, ili prevoz do najbližeg servisa. Takođe, mogu se refundirati troškovi hotelskog smeštaja do 300 evra, dobiti pravni saveti do 50 evra, kredit za popravku, šlepovanje vozila i prevoz porodice do 1.000 evra.

Za ostvarivanje neke od ovih usluga, potrebno je pozvati operativni centar AMSS. Posle toga oni kontaktiraju sa svojim ekipama u zemlji, ili firmama sa kojima sarađuju u inostranstvu.

Čak i vozačima koji ne plaćaju asistenciju na drumu, a automobil im se pokvari na nekom auto-putu, AMSS na osnovu ugovora sa JP „Putevi Srbija“, besplatno uklanja vozilo do prvog izlaza sa auto-puta, odnosno „do prvog pogodnog mesta koje će omogućiti da saobraćaj normalno funkcioniše“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
auto osiguranje kasko kasko osiguranje auto kasko osiguranje kvar na automobilu bezbednost na drumu automobili vozači vožnja osiguranje automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana