Tekst objavljen: 28.01.2013 7:28        


Prema podacim "Auto portala" u Srbiji je za godinu dana vraćeno 100.000 automobila. Lizing udruženja tvrde da je reč o ukupnom broju vozila od 2008. godine, kada je kriza počela. Lizing kućama u Srbiji prošle godine je vraćeno oko 1500 vozila, ističu u ovim ustanovama.

Koliko je vozila vraćeno lizing kompanijama?

U kompanijama koje se bave finansijskim lizingom kažu da je to samo jedan pokazatelj da ekonomska kriza u našoj zemlji ne jenjava. U lizing kućama podsećaju da je s početkom svetske ekonmske krize 2008. godine vraćeno više hiljada vozila. Oni zaključuju da 2012. godina nije bila najgora po tom pitanju,

U “S lizingu” navode da je ovoj ustanovi prošle godine ukupno vraćeno 69 putničkih automobila.

- U 2012. godini vraćeno je pet vozila iz finansijskog, a 64 automobila iz operativnog lizinga. S druge strane, 2011. godina bilo ih je više u lizingu 20, a u takozvanom operativnom rentiranju čak 102 automobila – navode u ovoj kući.

Zanimljivo je da je nedavno kompanija “Auto portal” preko koje se mogu kupiti vozila oduzeta zbog neplaćanja lizinga, na svom sajtu objavila da je u Srbiji za godinu dana vraćeno čak 100.000 automobila. Ipak, u lizing kućama objašnjavaju da je to ogromna cifra, i da se ona verovatno odnosi na period od početka krize, od 2008. godine.

- Međutim, ovo je veliki broj vozila, pa verujem da se tu ubrajaju i firme koje su na određeni period uzimale kola, pa su ih posle isteka lizinga vratile – navode u lizing udruženjima.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
lizing automobila auto lizing lizing automobili novi automobili kupovina automobila

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana