Tekst objavljen: 28.08.2013 16:00        


Francuzi i dalje mahom kupuju domaće modele automobila, a najprodavanije vozilo u toj zemlji u prvih sedam meseci 2013. godine je Renault Clio IV, sa ukupno 63.000 isporučenih jedinica. Jedini nefrancuski automobil koji je uspeo da se nađe na listi je Volkswagen Polo.

Kupujmo domaće: 10 najprodavanijih vozila u Francuskoj

Na drugom mestu najprodavanijih automobila u Francuskoj je direktan rival modela Clio, Peugeot 208. Od januara do jula 2013. prodato je 57.800 primeraka ovog automobila.Treći na listi je Renault Scenic za koga je interesovanje pokazalo 30.849 Francuza.

Četvrti po broju prodatih primeraka je Renault Megan, koji je jedan od najpopularnijih Renaultovih automobila u Francuskoj u poslednjih dve decenije. Na petom mestu ove liste je Citroen C3, dok je šesti Dacia Sandero koja se proizvodi u Renaultovoj fabrici u Maroku. Francuze je u vreme krize ovom automobilu najviše privukla njegova povoljna cena.

Sedmi najprodavaniji automobil u Francuskoj u prvih sedam meseci 2013. je još jedan Peugeot, MPV model 3008, a zatim sledi Citroen C4. Deveti je VW Polo, koji je praktično jedini strani model na ovoj listi, dok je na desetom mestu Renault Twingo.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana