Tekst objavljen: 16.01.2013 11:33        


Kada nešto sa automobilom pođe naopako, obično vozači krive proizvođača, prethodnog vlasnika vozila, loše puteve ili vlažnost vazduha.

Najčešće greške kojima uništavate automobil

Dobro je shvatiti da smo ponekad i sami odgovorni što je prerano došlo vreme za zamenu kompleta kvačila, da smo svojom nemarnošću prouzrokovali kvar na motoru.

Nekad usled neiskustva, nekad zbog nemara ili zaboravnosti, mnogi vozači prave kardinalne greške u odražavanju i vožnji svojih četvorotočkaša. Saznajte koje su to najčešće greške prilikom održavanja vozila i na koji način mogu da se preduprede.

Odlaganje servisa

Osnova za pravilno funkcionisanje automobila je redovan servis. To je ujedno i glavni uslov da životni vek motora bude što duži. Poštujte fabričku preporuku ili savet majstora u servisu.

Neredovna zamena ulja

Redovna zamjena ulja je glavni preduslov za pravilan rad i dug vek motora. Nakon određenog vremena, a usled taloženja nečistoća u gorivu, ulje gubi svoja mazivna svojstva i potrebnu viskoznost pa se motor ubrzano haba.

Svećice

Svećice imaju ograničen vek trajanja. Ako se nakon propisanog roka ne zamene, mogu da prouzrokuju povećanje potrošnje goriva, nepravilan rad motora, teže startovanje i slabiju vuču.

Začepljen filter

Filter je tu da spreči nečistoće da dospeju u motor, pa se nakon određenog vremena one nagomilaju unutar njega. Tada manje vazduha stiže do motora, što direktno utiče na njegove performanse, a povećava se i potrošnja goriva. Zavisno od pređenih kilometara i uslova vožnje, proveravajte stanje filtera.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

1 komentar

  1. User image
    DriveR 17.01.2013 12:28

    Moja najveća greska je sto sam ga uopste dovezao ovde iz Nemačke. Nesrecko samo kuka i uzdiše...

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
automobili vožnja bezbednost na drumu kvar na automobilu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana