Tekst objavljen: 22.05.2013 14:30        


Neobičan automobil ovih dana privlači pažnju Beograđana. Mali auto sa vozačkim sedištem nasred prednjeg dela kabine i još dva za suvozače na zadnjem delu, gotovo se i ne vidi kada ga okruže brojni znatiželjnici u centru Beograda i zaviruju u njegovu unutrašnjost.

Ovaj automobil na struju proizvodiće se u Srbiji? Foto: Flickr/ Beth PH

Kako je objašnjeno, radi se o električnom, ekološkom vozilu MIA koje će se možda proizvoditi u Srbiji.

Ovaj automobil na električnu energiju proizvodi se u više modela, a cena za naše tržište najmanjeg modela sa fotografije, sa osnovnom opremom, bila bi oko 10.000 evra.

Mali jeste, ali ima sve što poseduje i svaki drugi automobil: klimu, muziku, er-beg… samo što je mnogo zgodniji za vožnju po gradu, praktičniji za parkiranje i nema troškova za benzin ili dizel.

MIA je sto odsto električno vozilo koje troši 10 kilovat-sati na 100 kilometara. U nju može biti ugrađena litijum-gvožđe-fosfatna baterija od osam kilovat-sati sa kojom je moguće preći 80 do 90 kilometara ili moćnija baterija od 12 kilovat-sati sa kojom se prelazi do 120 kilometara.

Maksimalna brzina koju ovaj automobil može da postigne je 100 kilometara na čas.

Vozač je pozicioniran u centru, dok su dva suvozačka mesta iza njega, sa dovoljno prostora i za duge noge naše visoke nacije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
mia elektric automobil na struju fabrika automobila automobilska industrija novi automobili Srbija

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana