Tekst objavljen: 25.01.2013 11:02        


Nezavisno evropsko udruženja Euro NCAP objavilo je listu najbezbednijih automobila u 2012, na osnovu sigurnosnih testova koji su sprovedeni na 36 novih modela. Automobili su razvrstani u sedam kategorija, a FIAT 500L proglašen je, uz Ford B-MAX, za najbezbedniji u segmentu malih MPV vozila.

"Srpski fića" najbezbedniji automobil u klasi

Testovi su obavljeni u četiri kategorije: bezbednost odraslih putnika, bezbednost dece-putnika, bezbednost pešaka i asistencija sigurnosnih sistema u vozilu. Među testiranim automobilima, njih 8 dobilo je ocenu "Najbolji u klasi".

Za najbezbedniji porodični automobil proglašen je BMW Serije 3, a u klasi malih porodičnih automobila isto priznanje pripalo je modelu Volvo V40.

U kategoriji supermini, koja obuhvata male gradske automobile, najbolji u klasi je Reanult Clio IV, dok su FIAT 500L i Ford B-MAX podelili titulu u segmentu malih MPV, odnosno minivan vozila.

Za najbezbednij mali terenac proglašen je model Ford Kuga, dok je kod velikih SUV vozila isto priznanje odneo novi Hyundai Santa Fe. U poslednjoj, sedmoj kategoriji, koja obuhvata laka komercijalna vozila, titulu "Najbolji u klasi" osvojio je Ford Transit Custom.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Fiat fijat fijat automobili srbija 500l automobili bezbednost na drumu

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana