Tekst objavljen: 19.03.2014 14:52        


Ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavo je da će ugovor srpske vlade sa Etihadom o osnovanju Er Srbije biti objavljen kad bude završen upis vlasništa.

 Upis vlasništva pa ugovor Er Srbije

"U toku je upis novog vlasništva u Er Srbiji i kad se to završi biće objavljen ugovor Vlade Srbije sa Etihadom", rekao je Antić agenciji Beta.

Poverenik za informacija od javnog značaja u Srbiji Rodoljub Šabić je polovinom februara ove godine poništio rešenje Er Srbije da ugovor sa Etihadom predstavlja tajnu.

Prethodno je iz Vlade Srbije najavljeno da će ugovor biti objavljen krajem februara, nakon što bude održana prva sednica Nadzornog odbora Er Srbije, na kojoj bi trebalo da bude odobreno to objavljivanje ugovora.

Kompanija Er Srbija počela je zvanično da posluje 26. oktobra, kada je bio i zakazan prvi promotivni let na relaciji Beograd - Abu Dabi.

Vlada Srbije potpisala je 1. avgusta sa Etihad ervejzom sporazum o strateškom partnerstvu kojim bi ta kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata trebalo da postane vlasnik 49 odsto kapitala srpske avikompanije i na osnovu kojeg je Jat ervejz promenio ime u Er Srbija.

Prema do sada objavljenim informacijama, Vlada Srbije i Etihad su se obavezali da obezbede po 40 miliona dolara za kapital Er Srbije, kao i dodatnu deoničarsku pozajmicu od po 60 miliona dolara da bi se zadovoljile potrebe za operativnim kapitalom i podrzao razvoj mreze zajedničke aviokompanije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Etihad Aleksandar Antić air serbia

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana