Tekst objavljen: 12.06.2014 11:00        


Svakodnevnica preduzetništva je ispunjena usponima i padovima. Međutim, ako ste fokusirani na krajnji cilj i ako vidite priliku u svakom izazovu, lakše ćete prebroditi neizbežne padove. Ovo je pet inspirativnih citata koji će vam pomoći da se nosite sa padovima i dolaze od nekih od najostvarenijih preduzetnika današnjice.

5 inspirativnih citata najoptimističnijih preduzetnika

1. "Najveće otkriće svih vremena je da čovek može da se promeni, uz to da samo promeni svoj stav.” - Oprah Winfrey

Oprah Winfrey i njen uspeh su poznati svima, ona je svoju karijeru prezentera vesti iskoristila kao odskočnu dasku za svoj talk show, od koga je izgradila poslovnu imperiju. Međutim ono što je najviše proslavilo Winfrey je kada je njen talk show poprimio optimističan stav i kada ga je Winfrey posvetila poboljšanju života drugih. Saveti koje su davali Winfrey, kao i stručnjaci koji su gostovali u njenoj emisiji su bili vezani kako za zdravlje tela, tako i uma i duha, baš ova svestranost je ozvaničila Winfreyinu titulu najpoznatijeg životnog gurua u Americi.

2. "Život nije lak, ali je uvek dobar." - John Jacobs, osnivač "Life Is Good" linije odeće

John Jacobs i njegov brat su započeli svoj biznis 1989. prodavajući majice sa optimističnim natpisima kao što su ’life is good’ i 'bark less, wiggle more'. Godinama su prodavali ove majice svojim prijateljima i ljudima na ulicama Bostona, dok njihova odeća 1994. nije dospela na rafove prve lokalne prodavnice. Danas njihova odeća prodaje se u 4500 različitih prodavnica u Americi i 30 drugih zemalja. Oni su pravi dokaz da su pozitivan stav i upornost pravi recept za biznis.

3. "Ne dopustite da vas plaši ono što ne poznajete. Ako budete radili stvari, a da ne znate kako su ih radili neki pre vas, sigurno ćete ih raditi drugačije. - Sara Blakely, osnivač SPANX-a

SPANX je svetski poznati brend ženskog rublja koji je učinio Saru Blakely najmlađom ženskom bilionerkom. Ona zagovara ideju da neznanje nije uvek loš znak u preduzetništvu, i to pominje u mnogo svojih govora, Blakely je uverena da često dobro iskorišćeno neiskustvo može da bude pravi put do inovativnosti.

4. "Biznis prilike su kao autobusi, ako propustite jedan, doći će drugi." -- Richard Branson

Richard Branson je prava rok zvezda biznisa, njegova telekomunikaciona kompanija, aviokompanija i kompanija svemirskog turizma su samo neki od ’proizvoda’ koji nose ime Virgin na sebi. Branson obožava rizike i velike ideje, zato je uveren da ne treba oplakivati poslovne prilike koje su prošle ili hvatati se za one koje su ispred vas kao da su poslednje, jer kako kaže, novih prilika će uvek biti. On je siguran da je baš ovakvo razmišljanje ključ preduzetničkog optimizma.

5. "Ne ograničavajte se. Mnogi ljude se ograniče svojim uverenjima onoga što je moguće ostvariti. Možete ostvariti šta god vaš um zamisli. Ono u šta verujete, zapamtite, vi možete i da ostvarite." -- Mary Kay Ash, osnivač Mary Kay Cosmetics

Mary Kay je želela da stvori poslovne prilike za žene koje su se borile sa nepravdom na radnom mestu tokom 60ih godina prošlog veka. Iz ove želje, da omogući ženama da imaju karijeru, ona je stvorila svoju kozmetičku imperiju koja danas vredi preko 2.9 biliona američkih dolara. Priča Kayove je odličan primer da je percepcija onoga što je moguće, upravo to, samo percepcija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
biznis biznismen posao uspešan biznis uspeh

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana