Tekst objavljen: 15.04.2016 15:11        


Aerodrom "Nikola Tesla" dobitnik je nagrade Brand Leader Award 2016 za postavljanje novih standarda u kvalitetu, profesionalnosti, pouzdanosti, konkurentnosti i inovativnosti, saopšteno je danas iz beogradske vazdušne luke.  

Aerodromu Nikola Tesla nagrada Brand Leader Award 2016

Nagradu je primio izvršni direktor Aerdroma, Raša Ristivojević, na biznis konferenciji "Transport i logistika Jugoistočne Evrope i Dunavskog regiona - TIL 2016".

Stručni kolegijum biznis konferencije odlučio je da nagradi napredak u poslovanju i ubrzani razvoj Aerodroma "Nikola Tesla", na osnovu analize tržišta i standardizovanih kriterijuma, koji obuhvataju kontinuirani pozitivan razvoj, visok stepen prepoznatljivosti, uticaj i doprinos unapređenju konkurentnosti u oblasti transporta i logistike.

"Aerodrom je napravio izuzetne rezultate u poslednje dve godine, kako u povećanju broja putnika, kargo prometu, povećanju investicija i poboljšanju finansijskog poslovanja", rekao je Ristivojević panelistima i predstavnicima kompanija iz Srbije i regiona, učesnicima konferencije.

Predstavljajući brojne rekorde koje je beogradski aerodrom ostvario u 2014. i 2015. godini, on je naveo da je kompanija dosta investirala u prošloj i pretprošloj godini, posebno istakavši da je napravila novi objekat, "Prolaz D", što je do tada bio sistemski problem na čije se rešenje čekalo 15 godina.

"U okviru priprema za ponovno uspostavljanje dugolinijskog saobraćaja za SAD, dobili smo izveštaj američke Agencije za bezbednost saobraćaja, TSA, u kojem nije navedena nijedna primedba, te što se tiče Aerodroma ''Nikola Tesla'' letovi za SAD mogu da počnu odmah, jer smo potpuno spremni", rekao je Ristivojević.

Kako je dodao, od važnih investicija, predstoji izgradnja "diajsing platforme" koju do sada Aerodrom nije imao, kao i proširenje fingerskih hodnika.

"Sve to radimo kako bismo povećali komercijalne prihode, jer nam je cilj da u ovoj i narednoj godini povećamo prihod od komercijalnog poslovanja".

Ristivojević je istakao izuzetno dobru saradnju sa aerodromima u regionu, posebno sa aerodromom Niš, aerodromom u Banja Luci, napomenuvši da je beogradska vaydušna luka donirala sredstva i opremu za aerodrom Ponikve u Užicu, gde će uskoro biti gotova izgradnja putničkog terminala.

"To mnogo znači stanovnicima zlatiborskog okruga, kako zbog plasiranja njihovih proizvoda, tako i zbog proširenja turističke ponude tog kraja", zaključio je on.

Aerodrom "Nikola Tesla" je ove godine ponovio prošlogodišnji uspeh kada je takođe dobio nagradu Brand Leader Award 2015, kao lider u oblasti vazdušnog saobraćaja Jugoistočne Evrope, podseća se u saopštenju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
nagrada aerodrom aerodrom nikola tesla

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana