Zvanični kurs Evra za dan 29.11.21. :: 117.5814 rsd
Tekst objavljen: 26.10.2021 12:35        


Turističke agencije u Srbiji neće moći da vrate novac od zamenskih putovanja čija vrednost se procenjuje na 25 miliona evra, iako su u obavezi da to učine, pišu mediji

"Agencije neće moći da vrate novac od zamenskih putovanja"

Svim putnicima koji su dobili vaučere umesto odmora trebalo bi da se vrati novac najkasnije za tri meseca, prenose Večernje novosti.

Zbog toga, agencije traže produženje roka, a ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić tvrdi da novac mora biti vraćen do 15. januara.

Prema navodima direktora Nacionalne asocijacije turitičkih agencija Srbije Aleksandra Seničića, oko 50 odsto putovanja nije realizovano, a novac koji su agencije zaradile u prethodnom periodu, iskoristile su da vraćaju dugove.

Sa druge strane, inostrani partneri ne žele da vrate novac, a neki od njih nisu u obavezi, jer su njihove države produžile taj rok.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


„Grci smatraju da su omogućili da se putvanja realizuju, a kako mi to nismo uradili, neće da vrate pare“, objašnjava Seničić.

Prema njegovim rečima, ako građani budu insistirali da se primeni uredba od 15. januara najveći broj agencija će postati insolventan.

To znači, kako je objasnio, da će turisti moći da naplate svoja potraživanja od osiguravajućih kuća, ali je veliko pitanje da li će one to isplatiti, jer je sve uzrokovano pandemijom.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
juta Aleksandar Seničić povrat novca turističke agencije januar 2022

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana