Tekst objavljen: 26.12.2016 12:04        


AIK banka je postigla dogovor po kojem će preuzeti deo grčke Alpha banke. Kako prenosi “Danas”, čitav aranžman vezan za povlačenje te banke iz Srbije trebalo bi da uključi još i Komercijalnu banku i Societe Generale.

AIK, SoGe i Komercijalna banka preuzimaju Alpha banku?

Prema ovim navodima, dogovor je da Komercijalna banka preuzme korporativni deo poslovanja Alphe, to jest privredni sektor, da Societe Generale uzme klijente iz segmenta stanovništva, dok će AIK banci prevashodno pripasti nekretnine kojih ima oko 50 širom Srbije. Ponuda je finalizovana, a prema planu, čitava transakcija trebalo bi da bude završena do februara naredne godine.

Pre toga je potrebno da kupci dobiju odobrenja Narodne banke Srbije, kao i Komisije za zaštitu konkurencije. Inače, mediji su još početkom avgusta prvi put pisali o tome da bi AIK mogao da postane novi vlasnik Alpha banke u Srbiji.

Međutim, tada je grčka banka demantovala prodaju podružnice u Srbiji, dok je AIK banka sa dnevnog reda svoje skupštine skinula predlog odluke o kupovini domaće podružnice Alpha banke.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Komercijalna banka Societe Generale banka aik banka prodaja banke

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana