Tekst objavljen: 26.05.2022 15:15        


Er Srbija je usled poskupljenja avio-goriva povećala cene zakupljenih čarter letova i potpisala anekse ranijih ugovora sa turističkim agencijama, saopšteno je danas

Air Srbija podigla cene čarter letova, doplata i do 30 evra


To znači da će turističke agencije morati da uvedu doplate za gorivo za sve putnike koji su do sada uplatili letnje aranžmane, a koje će biti 30 i više evra po putniku, zavisno od pojedinačnih destinacija, odnosno dužine trajanja leta.

„Nacionalna avio-kompanija i turističke agencije dogovor o čarter letovima za ovu sezonu postigli su krajem 2021. i početkom 2022. godine, a u međuvremenu su na tržištu naftnih derivata nastupile okolnosti koje u tom trenutku nije bilo moguće predvideti“, navodi se u zajedničkom saopštenju Er Srbije, Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) i agencija zakupaca čarter letova.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako je istaknuto, cene avio-goriva dostigle su svoj višegodišnji maksimum, odnosno za prethodnih pet meseci uvećane su 100 odsto, pa je bila neminovna i korekcija cena zakupa čarter letova i uvođenje doplate za gorivo, jer su ranije cene bile projektovane na osnovu drastično drugačijih uslova na tržištu avio-goriva.

Najavljeno je da će Er Srbija i turističke agencije u slučaju pada cena avio-goriva korigovati naniže cene letova.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
doplata za aviokartu Air Serbia er srbija čarter letovi poskupljenje

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana