Tekst objavljen: 06.06.2021 9:00        


Air Srbija je u maju prevezla najveći broj putnika u redovnom saobraćaju od februara 2020. godine, odnosno od perioda pre pandemije i obustave putničkog saobraćaja. Pored toga, kada se uračunaju putnici u čarter saobraćaju, ukupan broj prevezenih putnika premašuje cifru od 100.000. Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika je u maju iznosila 62 odsto

Air Srbija prevezla više od 100 hiljada putnika u maju

Pažljivo prateći ograničenja u putovanjima i prilagođavajući svoju mrežu u skladu sa izmenama, srpska nacionalna avio-kompanija je tokom maja saobraćala do 30 destinacija u redovnom saobraćaju. Destinacije do kojih su putnici Air Srbije najviše leteli prošlog meseca su Tivat, Podgorica, Pariz, Moskva, Njujork, Cirih, Istanbul, Atina, Amsterdam i Berlin.

“Imajući u vidu očigledne promene u potražnji, možemo reći da se situacija razvija u pozitivnom pravcu. Optimistični smo po pitanju oporavka avio-saobraćaja u narednim mesecima, uz neizbežnu dozu opreza, jer još uvek postoje brojne neizvesnosti. Zahvaljujući našoj fleksibilnosti i brzim reakcijama na promene na tržištu, uspevamo da ostvarujemo rezultate koji su iznad industrijskog proseka, čak i u trenutnim okolnostima. Fokusirani smo na mogućnosti i trudimo se da iskoristimo svaku priliku koja se ukaže”, izjavio je Jirži Marek, direktor komercijale i strategije u Air Srbiji.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Prošlog meseca je zabeležen i rekordan broj poseta Premijum salonu srpskog nacionalnog avio-prevoznika. Usluge Premijum salona Air Srbije je u maju koristilo 2.329 putnika, što predstavlja rekord za ovaj mesec, čak i kada se uzmu u obzir majski meseci u godinama pre pandemije korona virusa. Premijum salon je tokom prošlog meseca u proseku posećivalo 75 putnika dnevno, dok 28. maj predstavlja rekordan dan kada je u Salonu boravilo 139 gostiju. Premijum salon Air Srbije je prošle godine bio zatvoren usled posledica pandemije korona virusa, dok ga je u maju 2019. godine posetilo 1.915, a u maju 2018. godine 2.052 putnika.

Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Air Srbije.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Air Serbia air srbija maj putnici statistika aviosaobraćaj pr sadržaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana