Tekst objavljen: 05.11.2022 9:00        


Amazon pravi pauzu u zapošljavanju i očekuje da će tu politiku zadržati mesecima, što je najnoviji znak da čak i najveće tehnološke kompanije preispituju kadrovsku politiku u neizvesnoj ekonomskoj klimi

Amazon pauzira dalja zapošljavanja i očekuje se da će tako biti u narednim mesecima


Gigant e-trgovine odlučio je da uvede “pauzu u novim postupnim zapošljavanjem u našoj korporativnoj radnoj snazi”, rekla je Bet Galeti, viša potpredsednica za iskustvo i tehnologiju u Amazonu u dopisu zaposlenima ove nedelje.

Pismo je podeljeno i na web stranici Amazona u četvrtak.

„To smo već uradili u nekoliko naših preduzeća poslednjih nedelja i ovom pristupu smo dodali i druga preduzeća. Predviđamo da ovu pauzu zadržimo u narednih nekoliko meseci i nastavićemo da pratimo stanje u ekonomiji i poslovanju kako bismo se prilagodili”, napisala je Galeti.

Amazon će, kako je navela, nastaviti da zapošljava tamo gde postojeći radnici napušte radna mesta te da postoje “neke pozicije na kojima ćemo nastaviti da zapošljavamo ljude postepeno“.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Amazon je, doživeo svoj poslovni procvat tokom pandemije, jer se sve više kupaca okrenulo kupovini putem interneta. Međutim, kako su ograničenja pandemije popuštala, Amazon se morao suočiti s dvostrukim izazovima zbog toga što se sve više ljudi vraća ličnoj kupovini s jedne, i lošim ekonomskim izgledima koji opterećuju potražnju potrošača, s druge strane.

Krajem prošle sedmice, Amazon je prognozirao da će prihodi za praznično tromesečje biti manji nego što su analitičari očekivali, zbog čega će njegove deonice naglo pasti. Deonice Amazona su ove godine pale više od 45%.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
zaustavljeno zapošljavanje amazon zapošljavanje kupovina online

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana