Tekst objavljen: 01.08.2015 11:29        


Propust u Google-ovom operativnom sistemu Android mogao bi da omogući piratizovanje smartphona preko samo jednog SMS-a, i preuzimanje kontrole nad uređajem, objavila je firma za konsalting u oblasti informatike.  

Android smartphon-i mogu da budu piratizovani preko SMS

"Napadačima treba samo vaš broj telefona, njegovim korišćenjem oni mogu sprovoditi upravljanje programima na daljinu preko fajla specijalno napravljenog za to i dostavljenog preko MMS-a", upozorila je firma za informatičku bezbednost Zimperijum, koja je danas otkrila taj propust na Google-ovom operativnom sistemu.

Još je alarmantnije to što firma za informatičku bezbednost precizira da poruka upotrebljena u napadu može da bude uništena pre nego što je vlasnik smartfona pročita, objavljeno je danas na web portalu hightec.bfmtv.com.

Firma je, između ostalog, navela i da bilo ko može da bude meta te vrste napada, kao i da su ti propusti veoma opasni, jer ne zahtevaju nikakvo delovanje žrtve da bi bili sprovedeni.

Zimperijum je naveo da hakeri izgleda još nisu iskoristili taj propust, da je kompanija obavestila Google o tom problemu, i da mu je već dostavila bezbednosne zakrpe za taj propust, ali da se, nažalost, radi tek o početku veoma dugačke procedure.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
google hakeri mobilni telefoni

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana