Tekst objavljen: 27.05.2015 14:36        


Kompanija Apple je ponovo od Google-a preuzela titulu najvrednijeg svetskog brenda, prema ovogodišnjoj listi "BrandZTM Top 100" najvrednijih globalnih brendova, koju su danas objavile kompanije WPP i "Milvord Braun". 

Apple najvredniji svetski brend

Vrednost brenda Apple skočila je 67 odsto na godišnjem nivou, dostigavši 247 milijardi dolara, dok je vrednost Google-a porasla devet odsto na 173, 7 milijardi dolara, navodi se u informaciji WPP i "Milvord Brauna" dostavljenoj Tanjugu.

Treći na listi najvrednijih brendova je Microsoft, težak 115 milijardi dolara, 28 odsto više nego prošle godine.
Iako se Apple watch pokazao kao izuzetno popularan, uspeh poslednje serije telefona "iPhone6" glavni je pokretač jačanja brenda Apple-a.

Ukupna vrednost top 100 globalnih brendova trenutno iznosi 3,3 biliona dolara, 14 odsto više u odnosu na 2014. i čak 126 odsto više u odnosu na period pre 10 godina kada je lista lansirana.

Među prvih 10 najvrednijih brendova u svetu su i IBM, Viza, AT||T, Verajzon, Coca-Cola, "McDonald's" i Marlboro.

Na listi najvrednijih evropskih brendova vodeće mesto i ove godine zauzima SAP, čija je vrednost porasla pet odsto, na 38,2 milijarde dolara, a sledi Deutschen Telekom AG, vredan 33,8 milijardi dolara, ili 18 odsto više nego prošle godine.

Preostali evropski brendovi na listi su "Louis Vuitton", BMW, Loreal, Zara, Mercedes, Movistar, Erme i Orange.
Evropski brendovi nastavili su da dominiraju i u sektoru luksuznih proizvoda, gde zauzimaju osam od 10 vodećih pozicija.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
Deutschen Telekom AG najvredniji brendovi apple Microsoft BMW louis vuitton Mercedes google

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana