Tekst objavljen: 13.09.2017 13:24        


Američki tehnološki gigant Apple predstavio je juče novu generaciju proizvoda.

Apple predstavio iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X

Dugo iščekivani iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaće ekran od 4,7, odnosno 5,5 inča, ekrani su jednake rezolucije, i sada nose TrueTone funkciju za balansiranje bele boje kako bi prikaz bio što verniji. Aparati imaju najjači procesor do sada, uz kameru od 12 megapiksela. S obzirom da je zadnja strana novog iPhone-a izrađena od stakla, Apple je ugradio i opciju bežičnog punjenja.

Početna cena ovog modela će biti 699 dolara, dok će najslabija verzija iPhone 8 Plus koštati od 799 dolara. Prezentovana je i treća generacija Apple Watch-a, koji ima poseban fokus na praćenju rada srca, radiće i preko mreže i biće povezan sa mobilnim telefonom. Novi Apple TV će podržavati 4K streaming, ali i HDR, uz dvostruko brži procesor od prethodnika i 4 puta jače grafičke sposobnosti. Najviše očekivani proizvod, iPhone X, koji obeležava upravo desetogodišnjicu predstavljanja iPhone-a, kreiran je bez karakterističnih obruba oko ekrana i ’home’ dugmeta.

Ekran je proširene rezolucije, a umesto LCD panela sada se koristi OLED ekran, dok je umesto senzora za otisak prsta uveden takozvani Face ID. Početna cena ovog proizvoda biće 999 dolara. Na jučerašnjem trgovanju akcijama Apple-a trgovalo se u rasponu 158,77 – 163,96 dolara, da bi dan završile u minusu od 0,4 odsto na 160,8 dolara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
apple iPhone 8 iPhone 8 Plus

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana