Tekst objavljen: 23.02.2015 14:05        


Američki informatički gigant Apple nastavlja masovne investicije u centre za skladištenje podataka koji se u celosti snabdevaju obnovljivom energijom, ovog puta u Evropi. Apple će izdvojiti 1,7 milijardi evra za izgradnju centara u Irskoj i Danskoj, objavljeno je danas na web sajtu zdnet.fr.

Apple ulaže u "zelene" centre

U tim centrima, kako se navodi, biće smeštene Apple-ove onlajn usluge, pre svega "ajTjuns stor", "Ap stor", "iMesidž", "Plens" i "Siri" za korisnike iz cele Evrope.

Dva centra, svaki od po 166.000 metara kvadratnih, trebalo bi da počnu da funkcionišu od 2017. godine.

Pogledajte koliko košta Apple iPhone 6 kod srpskih mobilnih operatera.

"Ova nova značajna investicija predstavlja dosad najveći projekat Apple-a u Evropi, veoma smo srećni da možemo da razvijamo naše aktivnosti, formiramo više stotina radnih mesta u tim oblastima i predstavimo dva ekološka postrojenja najnaprednija koje smo dosad napravili", istakao je izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk.

"Ubeđeni smo da će inovacija obezbediti da ostavimo iza sebe bolji svet, trenutak je da se suprodstavimo klimatskim promenama", izjavila je jedan od rukovodilaca Apple-a, Liza Džekson.

"Nestrpljivi smo da podstaknemo razvoj ekološki čiste industrije u Irskoj i Danskoj i razvijamo energetske sisteme koji će koristiti njihove ogromne eolske resurse, a naše angažovanje u pogledu odgovornosti da se štiti životna sredina je dobro za planetu, naše poslovanje i evropsku privredu", rekla je Džekson.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
investicije obnovljiva energija apple

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana