Zvanični kurs Evra za dan 06.12.21. :: 117.5781 rsd
Tekst objavljen: 21.01.2021 11:55        


Agencija za privredne registre omogućila je korisnicima dostavljanje izveštaja za 2020. godinu u Posebnom informacionom sistemu

APR postavio poseban informacioni sistem za dostavljanje izveštaja

Korisnicima je od 20. januara omogućen pristup aplikaciji za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe i finansijskih izveštaja sa propisanom dokumentacijom odnosno izjave o neaktivnosti za 2020. godinu (izveštaji za 2020. godinu), preko Posebnog informacionog sistema agencije, objavio je APR.

Tako se, ističe, obezbeđuje jedinstven postupak unosa, kontrole, potpisivanja i dostavljanja tih izveštaja.

Aplikaciji se pristupa na internet stranici Registra finansijskih izveštaja, preko linka: Sistem za centralizovano prijavljivanje korisnika na veb- sajtu agencije.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Dostupna su detaljna korisnička uputstva za sastavljanje i dostavljanje svih vrsta izveštaja za 2020. godinu. Sva pravna lica i preduzetnici koji knjige vode po sistemu dvojnog knjigovodstva, dužni su da svoje izveštaje za 2020. godinu, kao i do sada, dostave agenciji, isključivo u elektronskom obliku, potpisane kvalifikovanim elektronskim potpisom zakonskog zastupnika.

"Posebno ističemo da su od ove godine obveznici dostavljanja izveštaja i stečajne mase nad kojima je nastavljen postupak stečaja u slučaju obustave ili zaključenja tog postupka nad stečajnim dužnikom, u smislu zakona kojim se uređuje stečaj odnosno stečajne mase koje imaju svoj zasebni matični broj", kažu u APR - u.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
poreski izveštaji posebni informacioni sistem agencija za privredne registre apr

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana