Tekst objavljen: 23.07.2015 13:03        


U Atini će sutra početi pregovori sa međunarodnim kreditorima o trećem paketu pomoći Grčkoj, a naredne nedelje će biti doneta odluka o ponovnom početku rada Atinske berze koja je zatvorena već četiri nedelje, izjavio je danas jedan neimenovani zvaničnik iz grčke vlade.

Atina sutra pregovara s kreditorima o novoj pomoći

"Vrednost dokapitalizacije grčkih banaka biće poznata posle sprovođenja stres testova, koji bi trebalo da počnu u avgustu", izjavio je vladin zvaničnik, i dodao da vlada želi da do 20. avgusta završi pregovore sa kreditorima, prenosi Rojters.

"Atina planira primarni budžetski suficit za 2015. godinu nešto niži od 1,0 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP)", rekao je Rojtersov izvor.

Prekid rada Atinske berze je na snazi od 29. juna kada je Grčka zatvorila banke i uvela kontrolu kapitala radi sprečavanja kolapsa bankarskog sistema nakon propasti pregovora Atine i kreditora.

Banke u Grčkoj su pre četiri dana ponovo otvorene, nakon što je zvanična Atina osigurala dobijanje hitnih sredstava od Evropske centralne banke (ECB) za svoje banke i postigla dogovor sa liderima Evropske unije o dobijanju kredita za premošćavanje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
finansijska pomoć Atina kreditori međunarodni Grčka

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana