Tekst objavljen: 21.08.2021 9:00        


Nemački proizvođač automobila Audi produžit će ljetne praznike za oko 10.000 zaposlenih u fabrikama u Inglostadtu i Neckarsulmu

Auto gigant skraćuje radno vreme zbog nedostatka delova


Razlog tome je nedostatak poluvodiča, javlja nemačka novinska agencija Dpa. Zaposleni će raditi po skrećnom radnom vremenu, a kao rezultat toga biće proizvedeno nekoliko hiljada automobila manje nego što je planirano.

U glavnom pogonu u Inglostadtu svi transporteri neće raditi do 30. avgusta . Većina proizvodnje u fabrici Neckarsulm, koja zapošljava 4.000 ljudi, takođe će biti zaustavljena na nekoliko dana. U oba slučaja razlog zaustavljanja proizvodnje je nedostatak poluvodiča koji već neko vreme muči automobilsku industriju.

Audi je za septembar najavio i honorarni rad. To je mera opreza, a istovremeno planiraju dodatne smene nekoliko vikenda.

Fabrika ima potpune knjige narudžbi, ali nije uspela proizvesti oko 50.000 automobila u prvoj polovini godine zbog nedostatka komponenti, javlja DPA.

Nakon što komponente budu isporučene, Audi će pokušati nadoknaditi izgubljenu proizvodnju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


- Moramo planirati iz nedelje u nedelju . Ranije smo čak morali otkazati planirane dodatne smene - objasnio zvaničnik kompanije.

Finansijski direktor Jirgen Ritersberger upozorio je u julu da bi se u avgustu i septembru zbog manjka poluvodiča mogli pojaviti dodatni nedostaci u proizvodnji i rad na skraćeno radno vreme. Gde je to moguće, čipovi bi se ugrađivali u vozila s najvećim doprinosom dobiti i najmanjom emisijom ugljen dioksida , objavila je nemačka novinska agencija.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
čipovi skraćeno radno vreme audi automobilizam automobili nedostatak čipova

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana