Tekst objavljen: 04.06.2023 12:00        


Potrošači nisu mogli da se jave agentima za korisničku podršku kada su pozivali operatera

Avio-kompanija kažnjena sa milion dolara, nije refundirala novac za letove otkazane tokom pandemije


Američka vlada je kaznila British Airways (BA) sa 1,1 milion dolara zbog tvrdnji da nisu isplatili povraćaj novca za otkazane letove tokom pandemije.

Američko ministarstvo saobraćaja saopštilo je da aviokompanijanije obezbedila "blagovremene povraćaje novca putnicima"za otkazane ili pomerene letove za i iz zemlje. U SAD kažu da su primili više od 1.200 pritužbi na avio-kompaniju. Iz British Airways su odbacili te tvrdnje, rekavši da su"u svakom trenutku postupali zakonito".

Prema odeljenju za transport, od marta do novembra 2020. godine, sa sajta kompanije nalagano je potrošačima da kontaktiraju prevoznika telefonom kako bi razgovarali o opcijama refundiranja, uključujući letove koje je prevoznik otkazao ili značajno promenio, piše BBC.

Međutim,potrošači nisu mogli da se jave agentima za korisničku podrškukada su pozivali operatera nekoliko meseci tokom ovog perioda jer BA nije uspela da održi adekvatnu funkcionalnost svojih telefonskih linija za korisničku podršku, navodi se u saopštenju.

- Takođe nije bilo načina da se podnese zahtev za povraćaj sredstava preko sajta prevoznika tokom ovog perioda - saopštilo je odeljenje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Dodaje se da su od marta do novembra 2020. godine pogrešne informacije na sajtu kompanijenavele potrošače da nehotice zatraže putne vaučere umesto povraćaja novca.

Rečeno je da je, zajedno sa 1.200 žalbi koje je primilo odeljenje, BA primila još hiljade žalbi i zahteva za povraćaj sredstava direktno od potrošača. Odeljenje je saopštilo da su kvarovi "prouzrokovali značajne izazove i kašnjenja za hiljade potrošača koji su primili tražene povraćaje sredstava".

Avio-kompanija će dobiti od Vlade 550.000 dolara jer je platila više od 40 miliona dolara povrata novca kupcima sa bespovratnim kartama u 2020.godini i 2021. godini.

Aviokompanija je rekla: "Veoma nam je žaošto su na vrhuncu pandemije bez presedana, kada smo, nažalost, bili primorani da otkažemo hiljade letova i zatvorimo neke pozivne centre zbog vladinih ograničenja, naši klijenti imali nešto duže vreme čekanja da dođu do korisničke službe.

- Do danas smo izdali više od pet miliona povrata novca od početka pandemije - kaže BA.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
pandemija kazna british airways aviosaobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana