Tekst objavljen: 09.07.2015 10:00        


Grčke banke imaju do ponedeljka dovoljno gotovine u bankomatima, izjavio je danas predsednik Udruženja grčkih banaka, Luka Kaceli.

Bankomati puni do ponedeljka, Atina uverena u dogovor

"Sve je obezbeđeno do ponedeljka", rekao je Kaceli za grčku televizijsku stanicu Skaj TV, a prenosi Rojters.

Grčki zvaničnici su saopštili juče da će banke ostati zatvorene do 13. jula i da će biti zadržan limit od 60 evra, koliko građani mogu dnevno da podignu na bankomatima, dok će penzioneri bez gotovinskih kartica i nezaposleni moći iz bankarske kase da povuku dodatnih 120 evra, a taj izuzetak važi i za građane sa inostranim penzijama, navodi grčka agencija ANA.

Zbog masovnog podizanja gotovine, banke u Grčkoj su zatvorene od 29. juna, pošto je vlada uvela kontrolu kapitala želeći da spreči kolaps bankarskog sistema.

Portparol grčke vlade, Gabrijel Sakelaridis, izjavio je danas da je njegova vlada uverena u postizanje sporazuma sa međunarodnim kreditorima, koji bi takođe naišao na "zeleno svetlo" grčkog parlamenta.

"Uveren sam da će taj sporazum usvojiti parlamentarna grupa Sirize i vladajuća koalicija. Vlada preduzima sve što je u njenoj moći kako bi postigla hitan dogovor i stavila tačku na period neizvesnosti", izjavio je Sakelaridis za grčku televizijsku stanicu Antena.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Grčka grčke banke banke međunarodni kreditori bankomati

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana