Tekst objavljen: 11.05.2018 9:25        


Indeksi Beogradske berze zaključili su jučerašnje trgovanje u plusu, a aktivnost investitora bila je prilično uzdržana.

BELEX indeksi u "zelenom", trgovanje uzdržano

Ukupan promet na trgovanju iznosio je 3,4 miliona dinara (29,2 hiljade evra).Indeks najlikvidnijih akcija, BELEX15, ojačao je za 0,1 odsto na 738,19 poena, a BELEXlajn se neznatno oporavio okončavši trgovanje na 1.547,39 poena.

Naftna industrija Srbija je bila najtrgovanija akcija s prometom od 1,8 miliona dinara po nepromenjenoj ceni od 719 dinara.

Preferencijalne akcije duvanske industrije "Filip Moris", koje su se takođe zadržale na ranijoj ceni od 3.100, istrgovane su za 0,3 miliona dinara, dok je Areodrom "Nikola Tesla" bio jedini dobitnik dana, ojačavši za pola procenta na 1.681 dinar, uz realizaciju od 0,2 miliona dinara.

Bečejski Sojaprotein, koji je takođe u indeksnoj korpi prajm listing akcija, ostvario je skromno trgovanje u iznosu od 55 hiljada dinara, po istoj ceni kao juče - od 210 dinara.

Vredno pomena je trgovanje akcijama preduzeća Min Div iz Svrljiga, koje su na MTP tržištu zabeležile promet od 0,9 miliona dinara, prosečnoj ceni od 430 dinara.

Učešće stranih investitora u ukupnom prometu na tržištu akcija iznosilo je 22,45 odsto, pri čemu su u kupovini imali udeo od 44,91 procenat, a u prodaji nisu učestvovali.

Juče nije bilo trgovanja državnim dužničkim hartijama.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beogradska berza Glavni indeks Beogradske berze promet na berizi akcije na berzi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana