Tekst objavljen: 31.10.2015 14:30        


Britanski proizvođač luksuznih automobila "Bentli", filijala nemačkog volkswagen, povukao je 27.640 automobila širom sveta zbog mogućeg kvara na kablovima za akumulator, izjavio je danas portparol te kompanije. 

Bentli povlači 27.640 automobila

"Na ograničenom broju automobila moguće je da su kleme na kablovima akumulatora labave. Da bismo rešili problem, zamenićemo postojeće delove novim na svim vozilima, za šta će biti potrebno oko dva sata po automobilu", navela je kompanija.

U saopštenju se precizira da se radi o modelima "kontinental GT/GTC i flajing spur" proizvedenim između februara 2011. i juna 2014, prenosi agencija Frans pres.

"Bentli" navodi da povlačenje vozila nije povezano sa opozivima drugih proizvođača automobila koji povlače vozila zbog drugih razloga.

Matična kompanija "Bentlija", Volkswagen, pogodjena je najvećim skandalom u istoriji nakon što je otkriveno da je u 11 miliona dizel automobila instalirala softver koji aktivira kontrolu emisije štetnih gasova kada automobil prolazi kroz testiranje, a deaktivira je tokom uobičajene vožnje radi poboljšanja performansi vozila.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bentli automobili Volkswagen

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana