Tekst objavljen: 09.04.2015 13:42        


Vip mobile danas je pustio signal 4G LTE mreže na 100. baznoj stanici koja se nalazi u centru Beograda, kod Hrama Svetog Save, čime je nastavio ubrzano širenje najnovije tehnologije mobilnih sistema.

Beograd se ubrzano pokriva 4G LTE signalom

Izuzetnim angažovanjem tehničkih timova za samo tri nedelje je pokriven najveći deo teritorije Beograda (Novi Beograd, Zemun i centralno gradsko jezgro), kao i celo Pančevo, a sledeći u planu su Kopaonik i Zlatibor, a zatim i veći gradovi širom Srbije. 

Više stotina korisnika koji žive ili rade u zonama pokrivanja i već poseduju mobilne uređaje koji podržavaju ovu tehnologiju odazvalo se pozivu Vipa da do kraja aprila besplatno proba kvalitet 4G LTE mreže, saopštio je ovaj operater.

"Izuzetno smo zadovoljni povratnim informacijama koje o našoj 4G LTE mreži dobijamo od korisnika koji trenutno besplatno testiraju naš mobilni internet, kao i velikom zainteresovanošću korisnika za nove tehnologije", izjavio je direktor Vipa, Dejan Kastelić.

On je dodao da njihovi korisnici, u različitim delovima Beograda, redovno postižu brzine koje su u proseku do 40 Mbps za download i 10 Mbps za upload podataka, uz gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja.

"Uvođenjem nove tehnologije Vip mobile postavlja novi standard kada je reč o kvalitetu servisa prenosa podataka, koji omogućava nove usluge kao što je HD video sadržaj na mobilnim uređajima", rekao je Kastelić.

Vip ove godine planira da uloži više od 30 miliona evra u razvoj 4G mrežne tehnologije, kao i u unapređenje 2G i 3G mreže širom Srbije.

Ovaj operater je najavio da će na ovaj način da obezbedi veću pokrivenost signalom na otvorenom i unutar objekata, bolji kvalitet razgovora uz brži mobilni internet, dok će mnoga manja mesta širom Srbije dobiti 3G signal.

Vip, koji je član Telekom Austrija grupe i ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji, ima više od dva miliona aktivnih korisnika uz 22,5 odsto tržišnog učešća.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Beograd vip 4G mreža puštanje 4G

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana