Tekst objavljen: 24.10.2023 13:55        


Od 1. novembra Grad Beograd i javno komunalno preduzeće „Infostan tehnologije“ pokreću akciju reprograma duga za korisnike komunalnih usluga, najavljeno je danas iz Gradske uprave

Beograđani će od 1. novembra moći dug za komunalije da plaćaju na rate


– Svim korisnicima pružena je mogućnost da do 30. aprila naredne godine izmire svoja dugovanja dospela do 31. avgusta 2023. godine na više mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje glavnog duga i do 20 odsto. Reprogramiranjem dugovanja zaustavlja se obračun kamate i obustavlja postupak izvršenja, pri čemu su obezbeđeni posebni uslovi i pogodnosti za sve kategorije korisnika – precizira se u saopštenju i dodaje da se reprogram duga sprovodi u skladu sa Zaključkom Gradskog veća Grada Beograda.

Svi građani koji reprogramiraju dugovanja, kako se dodaje, mogu da odaberu broj mesečnih rata, uz umanjenje glavnog duga i otpis kamate.

– Jednokratnim plaćanjem otpisuje se 15 odsto glavnog duga, za plaćanje na tri rate otpisuje se 12 odsto, izmirenjem duga na šest rata otpisuje se 10 odsto dok se za plaćanje na 12 rata otpisuje pet procenata glavnog duga – dodaju iz Gradske uprave.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Posebne pogodnosti za reprogramiranje obezbeđene su za korisnike socijalnih davanja i penzionere. Korisnici socijalnih davanja moći se da reprogramiraju dug na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Recimo, za dug do 30.000 dinara omogućeno je plaćanje na 12 mesečnih rata, na 24 rate se reprogramira dug od 30.000 do 50.000 dinara, dug od 50.000 do 200.000 dinara se reprogramira na 48 rata dok je za dug veći od 200.000 dinara omogućeno plaćanje na 60 rata.

Za kategoriju penzionera takođe je obezbeđeno plaćanje duga na maksimalno 60 mesečnih rata, uz otpis kamate i umanjenje za 20 odsto od glavnog duga. Broj rata je regulisan u zavisnosti od visine ukupnog duga, kao i korisnika socijalnih davanja.

Kakva je procedura

Građani mogu da posete bilo koju od 11 ekspozitura Infostana širom Beograda ili zgradu Direkcije gde mogu da se informišu i zaključe ugovor o reprogramu duga. Sve neophodne informacije o uslovima reprograma mogu se dobiti putem Servisnog centra grada 11-0-11, ili pozivom neke od ekspozitura, putem imejla infostanŽinfostan.rs, kao i na sajtu preduzeća https://infostan.rs/. Korisnici će takođe uz oktobarski račun dobiti sve važna obaveštenja o akciji reprograma duga, navedeno je u saopštenju JKP-a „Infostan tehnologije”.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
infostan dug za infostan komunalije plaćanje na rate Beograd

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana