Tekst objavljen: 06.06.2019 12:50        


Ni nedelja nije prošla od kada jeSekretarijat za saobraćaj raspisao javnu nabavku za izradu studije „Upravljanje saobraćajem u Beogradu kroz model tarifiranja pristupa centralnoj zoni“, a u utorak ju je već obustavio. Kao razlog navode da se nisu stekli uslovi za realizaciju tendera, pišuVečernje novosti.

Beogradska vlast odustala od ideje da naplaćuje ulazak autom u centar

Vest da Grad u bliskoj budućnosti razmatra naplatu ulaska motornih vozila u centar grada iznenadila je žitelje i stručnu javnost. Saobraćajni eksperti bili su protiv toga, tvrdeći da je nerealno naplaćivati ulazak u centar, ako se građanima ne ponudi alternativa. A nju Beograd nema. Usledila je obustava tendera vrednog 10 miliona dinara.

„Sekretarijat za saobraćaj je, kao naručilac, utvrdio da prestaje potreba za izradom studije, s obzirom na to da se nisu stekli preduslovi za realizaciju. Odnosno, još nije uspostavljen visokokapacitetni sistem javnog prevoza u Beogradu, kao i da je u toku realizacija saobraćajno-infrastrukturnih projekata. Iz ovih razloga je Sekretarijat za saobraćaj obustavio predmetni postupak javne nabavke“, navodi se u obrazloženju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

U prestonici nisu završeni bitni infrastrukturni projekti, poput izgradnje metroa i tunela Savska – Dunavska padina. Tako bi se lakše saobraćaj izmestio iz centra, a sugrađanima ponudila alternativa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
centar beograda odustali od naplate ulaska Beograd naplata ulaska autom Srbija saobraćaj

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana