Tekst objavljen: 27.12.2016 10:28        


Berze valuta i akcija u svetu zabeležile su mešovite rezultate, na dan kada su mnoga tržišta bila zatvorena zbog božićnih praznika. Japanske akcije su oslabile pošto je jen ojačao u odnosu na dolar, dok su se kineske deonice oporavile od ranijih gubitaka, izveštava agencija "Blumberg".

Berze na Zapadu zatvorene, indeksi na Istoku mešoviti

Indeks Tokijske berze Topix skliznuo je danas naniže za 0,4 odsto, uz obim trgovanja koji je bio oko 40 posto ispod 30-dnevnog proseka. Ovaj indeks je nakratko prošle nedelje izbrisao godišnje gubitke, i sada je za 0,6 odsto slabiji za celu 2016. godinu.

Nikkei 225 indeks je ojačao za 1,9 odsto ove godine.

Šangajski kompozitni index je anulirao pad od čak 1,3 odsto, zahvaljujući skoku akcija građevinskih firmi, nakon što je kineska vlada saopštila da iduće godine namerava da investira 1,8 hiljada milijardi juana (260 milijardi dolara) u auto puteve i vodne puteve.

Indijski Sensex indeks je nastavio pad, potonuvši danas za 0,9 procenata, na najniži nivo u više od mesec dana, reagujući na najavu premijera Narendre Modija o podizanju poreza na prihode ostvarene na berzi.

Jen je porastao četvrti dan uzastopno za 0,2 odsto na 117,06 jena za dolar, dok je rublja ojačala za 0,8 procenata prema američkoj valuti, najviše među valutama tržišta u usponu.

Kineski juan je zabeležio rast za 0,1 posto, na 6,9524 juana prema dolaru, nakon jačanja za 0,2 procenta prošle nedelje.

Indijski rupija se takođe popela za 0,1 odsto, na 67,7363 rupija za dolar, dok je brazilski real registrovao neznatnu promenu posle prethodnog rasta od 0,2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
berza svetske berze akcije na berzama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana