Tekst objavljen: 15.06.2019 9:00        


U Beču su pre nekoliko dana u saobraćaj puštena dva autonomna, električna autobusa tamošnje kompanije za javni prevoz Viner linijen (Wiener Linien).

Besplatna vožnja: Električni autobusi bez vozača, putnici moraju da sede

Cilj projekta bio je da se u novoizgrađenoj bečkoj gradskoj četvrti Seštat Aspern uvede autobuska linija s autobusima bez vozača koja može da funkcioniše u realnim uslovima.

Novi autobusi su pre dve godine testirani bez putnika, a početkom ovog meseca njima su se provozali i prvi putnici.

Deonica nove autobuske linije obuhvata deset stanica, a završava se kod glavne podzemne železnice U2, tako da građani iz udaljenijih zgrada udobno i brzo mogu stići do centra grada, prenosi Index.hr.

Vožnja novouvedenom autobuskom linijom je potpuno besplatna za sve.Zbog bezbednosnih razloga putnici u novim autobusima smeju da se voze samo u sedećem položaju.

Nema stajanja

Svaki autobus ima 11 sedećih mesta, pri čemu je deset njih rezervisano za putnike, a jedan za specijalno obučenog operatera koji po zakonu mora da bude prisutan tokom vožnje.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Operater se u vožnju uključuje u slučaju nenadanih smetnji ili barijera na putu da bi vozilo usmerio alternativnim pravcem.

Klasični red vožnje ne postoji, ali putnici putem QR koda ili internet-stranice bečkog preduzeća za javni prevoz u svakom trenutku mogu da se informišu o aktuelnom kretanju autobusa.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
beč novi autobusi autobusi

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana