Tekst objavljen: 22.02.2019 11:02        


Nadzorni odbor Aerodroma "Nikola Tesla" sazvao je redovnu skupštinu za 18. mart na kojoj će, između ostalog, biti podeljena i prošlogodišnja dobit. Nakon toga bi građani trebalo da dobiju dividendu u neto iznosu od 1.519,32 dinara po akciji.

Besplatne akcije stiže još 1.519 dinara

- Prošlogodišnja dobit koja će biti podeljena, bila je vanredno visoka usled činjenice da je kompanija u decembru naplatila inicijalnu koncesionu naknadu od 501 milion evra. Predložena dividenda u bruto iznosu je 1.784,44 dinara po akciji, a kada se to pretvori u neto iznos umanjen za porez od 15 procenata, dobije se 1.519.32 dinara po akciji - navodi glavni broker "Momentum sekjuritis" Nenad Gujaničić koji dodaje da pravo na dividendu imaju akcionar koji su posedovali te akcije na dan 31. decembar prošle godine.

Prema njegovim rečima, isplata će verovatno biti veoma brzo posle skupštine, a svi građani koji su imali pravo na besplatne akcije, dobili su po jednu akciju Aerodroma.

- Računajući dividende iz prošlosti, od Aerodroma su građani dobili ukupno 1.780 dinara - kaže Gujaničić.

Pitali smo ga da nam prokomentariše i kako se sada akcije Aerodroma "Nikola Tesla" sada kotiraju na berzi.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

- Što se riče tih akcija, one beleže silazni pad i to je upravo posledica činjenice da je prošao presek za isplatu vanredno visoke dividende - objašnjava Gujaničić i dodaje da s obzirom na to da će u bliskoj budućnosti dividende biti značajno niže, za očekivati je nastavak pada cene ove akcije.

Podsetimo da je krajem avgusta prošle godine na ime dividendi od NIS-a na račune građana uplaćen 181 dinar na ime pet akcija. Takođe, sredinom jula na ime dividendi od "Telekoma Srbija" na račune je uplaćeno 267,53 dinara, što je iznos za 31 akciju.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
akcije aerodrom nikola tesla dividenda

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana