Tekst objavljen: 25.06.2015 11:50        


Pojeftinjenja grejanja u Beogradu za sada neće biti, iako od 1. jula treba da budu snižene cene gasa, jer za to još uvek nema opravdanog razloga, izjavio je danas direktor Beogradskih elektrana Goran Aleksić. Do pojeftinjenja grejanja u Beogradu neće doći, jer je pre najave pojeftinjenja gasa od 1. jula za oko 12 odsto, gas poskupljivao, rekao je Aleksić novinarima.

Bez pojeftinjenja grejanja, iako pada cena gasa

On je podsetio da su Beogradske elektrane za ovu godinu podigle cene grejanja za 4,7 odsto, a da je početkom godine gas poskupio 24 odsto, istakavši da je to povećanje cena grejanja bilo daleko ispod povećanja cena gasa i da se zato još nisu stekli uslovi za pojeftinjenje grejanja.

Gas je bio skup ranije u zimskoj sezoni, kada smo ga trošili, a sada pojeftinjuje kada ga ne koristimo za grejanje, kazao je Aleksić.

Ako usledi još neko pojeftinjenje gasa, ponovićemo obračun cena grejanja i videćemo šta će pokazati i nova metodologija za određivanje cena grejanja, koju priprema Ministarstvo rudarstva i energetike, dodao je Aleksić.

On je najavio će nova Uredba o određivanju cena grejanja, koja se priprema, daleko preciznije od stare definisati te cene.

Aleksić je istakao i da nekoliko stotina Beograđana želi da otkaže grejanje na daljinski sistem i da su ti otkazi uglavnom motivisani cenom grejanja.

On je ukazao da grejanje mora biti skupo, s obzirom na komfor koji nudi potrošačima i na cene energenata koje toplane koriste, koje su visoke.

Aleksić je dodao i da Beogradske elektrane poštuju preporuku nadležnog ministarstva u vezi nulte tolerancije u neplaćanju gasa.

Beogradske elektrane uspevaju uredno da plaćaju gas Srbijagasu, kako je i ugovoreno i zbog toga smo ponosni, istakao je Aleksić.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
računi računi za grejanje grejanje na gas

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana