Tekst objavljen: 09.04.2017 3:25        


BEOGRAD, 6.april (Tanjug) - Makedonski biznismen Svetozar Janevski planira grinfild (greenfield) investiciju u visini od 30 miliona evra za izgradnju novog proizvodnog pogona na lokaciji koja se ne nalazi u sklopu sadašnje BIP-ove fabrike kod Mostarske petlje u Beogradu.  

BIP je međufaza, planiramo izgradnju nove fabrike

To piše u pismu namera koje je ovaj privrednik poslao 2015. tadašnjem ministru privrede Zzeljku Sertiću. Tanjugu je Janevski dostavio dokumenta u kojima stoji da Ugovor o tehničko-poslovnoj saradnji sa Beogradskom industrijom piva nije njegov krajnji cilj, već da je ulazak u BIP samo međufaza ka sasvim novom proizvodnom pogonu.

"Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji niti je naš krajnji cilj, niti se time iscrpljuje naš interes za razvoj kompanije. Ovaj ugovor vidimo samo kao međufazu ka investiciji u sasvim novi i moderni proizvodni pogon za čiju izgradnju i opremanje će biti potrebno oko 30 miliona evra. To će biti nova i moderna grinfild investicija na sasvim novoj lokaciji, koja nije opterećena dubiozama i sudskim sporovima", piše u pismu upućenom bivšem ministru privrede.

Na osnovu dosadasnjeg iskustva sa transformacijom Vinarije Tikveš i Pivare Skoplje, Janevski kaže da su u mogučnosti da stvore novu i modernu kompaniju sa značajnim učescem na trzistu. "Nas interes nije biznis sa nekretninama, nego pre svega proizvodnja piva i ostalih pića na konkurentnoj osnovi, sa modernim proizvodnim pogonima", piše izmeđuostalog u pismu o namerama.

Ovim, kaže se dalje u dokumentu, "stvara se uslov za angažovanje značajnog broja sadašnjih radnika BIP-a, a kreiraju se i nova radna mesta u lancu snabdevanja".

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana