Tekst objavljen: 13.06.2022 13:40        


Bitkoin je pao danas na azijskom trgovanju na najniži nivo u poslednjih 18 meseci, pod uticajem zabrinjavajućih podataka o inflaciji u Sjedinjenim Američkim Državama koji su izazvali averziju investitora prema ulaganjima u rizičnu imovinu

Bitkoin pao na najnižu vrednost u poslednjih godinu i po dana


Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji pala je za čak 8,9 odsto na 24.903,49 dolara, na najniži nivo od decembra 2020, izveštava „Blumberg”.

Takođe su oslabili i drugi digitalni tokeni budući da rasprodaja uzima maha.

Indeks MVIS, koji meri vrednost 100 vodećih kriptovaluta, pao je za 9,7 procenata, prenosi Tanjug.

Analitičari kažu da su kripto sredstva u raljama monetarne politike Federalnih rezervi, koje ove nedelje treba da odluče o novom povećanju referentne kamate kako bi ohladile visoku inflaciju. Pojedini čak procenjuju da bi bitkoin mogao da se spusti ispod 15.000 dolara, pa čak i na jednocifren iznos u hiljadama dolara zbog opšteg makro okruženja i nivoa straha koji je zahvatio tržište.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Trgovci se pojačano klade na agresivnije povećanje kamate Federalnih rezervi nakon što je minulog petka objavljeno da je inflacija u SAD dostigla u maju 8,6 odsto u odnosu na isti mesec 2021. godine, što je njen najviši nivo od decembra 1981.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina kriptovalute trgovina kriptovalutama pad cene bitkoina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana