Tekst objavljen: 28.11.2013 16:15        


Cene stanova u stanogradnji, u Francuskoj, u trećem kvartalu opale su 0,2 odsto, pokazuju podaci koje je objavio francuski Nacionalni institut INSEE. Cene kuća u tom periodu smanjene su 0,4 odsto, dok su cene stanova ipak nešto povećane, i to 0,1 odsto, u odnosu na prethodna tri meseca, precizira se u saopštenju INSEE.

Blagi pad cena stanova u Francuskoj

U odnosu na isti kvartal prošle godine, cene stambenih objekata na francuskom tržištu opale su 1,4 odsto, 1,6 odsto za kuće i 1,2 odsto za stanove.

U pariskom regionu Il-de-Frans došlo je do pada na kvartalnom niovu od 0,3 odsto, pri čemu su stanovi pojeftinili 0,6 odsto, a kuće poskupele 0,3 odsto.

Što se samog Pariza tiče, cene korišćenih stanova u trećem kvartalu opale su 0,5 odsto u odnosu na prethodno tromesečje, odnosno, 2,1 odsto na godišnjem nivou.

U unutrašnjosti cene su pale 0,1 odsto, 0,5 za kuće i 0,5 za stanove, dok su u odnosu na isti kvartal prošle godine opale 1,5 odsto, 0,8 za stanove i 1,8 odsto za kuće.

Broj kupoprodajnih transakcija, kada je u pitanju ova kategorija stanova, nastavio je da raste, tako da je u poslednjih 12 meseci iznosio 689.000, što je povećanje od 2,2 odsto.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
prodaja stana kupovina stana stanovi cena stanova cene stanova Francuska

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana