Zvanični kurs Evra za dan 28.07.21. :: 117.5637 rsd
Tekst objavljen: 15.04.2017 11:13        


BEOGRAD, 15.aprila (Tanjug) - Agencija za licenciranje stečajnih upravnika objavila je oglas za davanje u zakup šest prodavnica somborske firme Boreli koja je od prošle godine u stečaju. Najbolji ponuđač će moći da zakupi lokale u Kovačici, Brusu, Bajmoku, Mionici, Kanjiži i Kovinu.

Boreli traži zakupce. Dostavljanje ponuda do 9. maja

U tekstu oglasa je i ponuda za sklapanje ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji, za deset prodavnica, u Sjenici, Ćićevcu, Novoj Varoši, u Pohorskoj ulici 20 u Beogradu, u Staroj Moravici u opštini Bačka Topola, Baču, Alibunaru, Surčinu, Priboju i Zaječaru.

Izlozi i rafovi u skoro 90 prodavnica obuće Boreli u Srbiji su prazni, a ova firma je nakon 15 godina borbe da nađe pouzdanog kupca, izgubila bitku za privatizaciju.

Proteklih godina je bilo zainteresovanih kupaca sa svih strana ali su nerešena imovinsklo pravna pitanja sa matičnim Borovom iz Hrvatske ugasila nadu za dalji nastavak proizvodnje i prodaju i čuvenih "Borosana". Na spisku zainteresovanih za kupovinu Borelija bile su bile firme iz Slovenije i Hrvatske, Bolhar i Nina komerc, kao i italijanska fabrika obuće Prodžeti.

Somborska firma, koja je 1997.godine počela da proizvodi i prodaje obuću imala je više od 100 prodavnica i preko 500 zaposlenih, a stečajni postupak u Boreliju je pokrenut zbog neizmirenih dugovanja koja su do prošle godine iznosila više od 1,8 milijardi dinara.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana