Tekst objavljen: 28.04.2017 12:52        


Nemačka Dojče banka bi mogla da preseli čak 4.000 radnih mesta u Frankfurt da bi izbegla gubitak "pasporting" prava na prodaju usluga klijentima na evropskom kontinentu.

Bregzit tera banke iz Britanije?

Nemačka Dojče banka bi mogla da preseli do 4.000 radnih mesta iz Britanije, izjavila je danas direktorka za regulatorne poslove u Dojče banci, Silvija Materat.

"Za poslovanje sa klijentima u Evropskoj uniji je neophodno da budete stacionirani u kontinentalnoj Evropi", izjavila je Materat na jednoj bankarskoj konferenciji u Frankfurtu, a prenosi agencija Frans pres.

To bi moglo značiti preseljenje oko 2.000 od ukupno 9.000 radnih pozicija Dojče banke u Ujedinjenom Kraljevstvu, a moguće je i prebacivanje velikog dela IT kapaciteta Dojče banke u matično sedište u Frankfurtu.

Bankama u Velikoj Britaniji i drugim finansijskim kompanijama preti rizik od gubitka "pasporting" prava na prodaju usluga klijentima na evropskom kontinentu, nakon što Britanija definitivno u martu 2019. godine istupi iz Evropske unije.

Ranije ovog meseca, Evropska centralna banka (ECB) je pozvala banke da, ukoliko odluče da prebace poslovanje iz Britanije, što pre dostave zahteve za dobijanje dozvole za rad na kontinentu.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja
Povezane teme:
banke engleska Bregzit

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana