Tekst objavljen: 01.05.2020 9:00        


Aleks Kruz, izvršni direktor kompanije Britiš ervejz koja zapošljava 42.000 ljudi, saopštio je danas svim zaposlenima loše vesti

"British Airways" otpušta 12 hiljada radnika

Zbog kolapsa avio saobraćaja usled pandemije virusa korona, rukovodstvo kompanije Britišervejz najavilo je velika otpuštanja, piše britanski Gardijan.

Aleks Kruz, izvršni direktor kompanije Britišervejz koja zapošljava 42.000 ljudi, obratio se danas svim zaposlenima i najavio da zbog poslovne situacije i opstanka kompanije oko 12.000 ljudi mora biti otpušteno.

Kruz je predočio da Britišervejz ne može u nedogled da prima pomoć države za zaposlene, već mora da se prilagođava novom režimu redukovanog poslovanja.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Kruz je rekao da je obavestio i vladu i sindikate o smanjenju broja radnika i najavio skore konsultacije sa zaposlenima i sindikatima.

Avio kompanije širom sveta su suočene sa najvećim izazovom do sada zbog uvođenja zabrane putovanja, ali čak i kada letovi budu dozvoljeni na snazi će ostati mere socijalne distance što će i nadalje ugrožavati rentabilnost poslovanja u grani avio saobraćaja.

Aleksandar de Žiniak, direktor IATE, međunarode asocijacije avio prevoznika, prošle nedelje je upozorio da se avio prevoznici u celom svetu bore da opstanu.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
Velika Britanija ekonomska kriza korona virus otpuštanja british airways

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana