Tekst objavljen: 12.07.2022 14:25        


Modni lanac C&A (C&A Moda RS D.o.o. Beograd) će na ročištu zakazanom za 14. jul, otići u stečaj

C&A počeo da zatvara i velike radnje u Srbiji


Prema Rešenju Privrednog suda, donetog 07. jula, u koje je "Blic Biznis" imao uvid, kompaniji su određene i mere obezbeđenja radi sprečavanja promene imovine kompanije.

Na osnovu pomenutog Rešenja, privremeni stečajni upravnik, Marijana Čitaković, je donela odluku o privremenom zatvaranju maloprodajnih radnji objekata na nivou Republike Srbije do održanja ročišta za pokretanje stečajnog postupka, kako bi se sprečila promena imovinskog položaja.

Pomenute mere obezbeđenja su sledeće:

  • Imenovan je privremeni stečajni upravnik koji preuzima ovlašćenja organa stečajnog dužnika.

  • Zabrana plaćanja sa računa stečajnog dužnika ako računi nisu blokirani, bez prethodne saglasnosti privremenog stečajnog upravnika.

  • Zabrana raspolaganja imovinom stečajnog dužnika bez prethodno pribavljene saglasnosti privremenog stečajnog upravnika.

  • Zabrana ili privremeno odlaganje sprovođenje izvršenja prema stečajnom dužniku, uključujući i zabranu ili odlaganje koje se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Kako je Blic ranije objavio, protiv kompanije C&A, postupak je pokrenula Uprava Carina koja je u leto 2021. otkrila malverzacije u vezi sa uvozom robe koja nije njihov brend. Prema našim saznanjima radi se o švercovanju robe još od 2014.

- Skoro 7 godina ova kompanija je sa austrijskim špediterom "Quehenberger" radila protiv zakona. Zajedno su omogućili da se ozvaniči švercovana kineska roba kao njihova, tako što su udarali pečat koji je trebalo da bude dokaz originalnosti. Špediter je čak posle pokretanja postupka Uprave Carina promenio ime, a kako bi sačuvao reputaciju i mogao dalje da radi u Srbiji - kaže naš dobro obavešten izvor.

Na svom sajtu kompanija je objavila da: "nakon toga što je postala meta organizovane carinske prevare nepoznatih počinilaca, kompanija C&A Srbija nema drugi izbog nego da proglasi insolventnost. Ova odluka utiče na 14 prodavnica i oko 135 zaposlenih u Srbiji".

Iz kompanije su dodali i da ovo neće uticati na rad kompanije na drugim tržištima.

1 komentar

  1. User image
    Igor 12.07.2022 16:20

    Valjda proglasavaju bankrot, a ne idu u stecaj?

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
C&A zatvaranje prodavnica stečaj stečajni upravnik uprava carina

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana