Tekst objavljen: 11.04.2023 12:20        


Cene kriptovaluta ponovo rastu

Cena bitkoina ponovo prebacila 30 000 dolara

Cena bitkoina vinula se sinoć i nadmašila ključni psihološki nivo od 30.000 dolara dok su investitori čekali ključne podatke o inflaciji koji bi mogli da usmere cene kriptovaluta i u narednom periodu. I jutros je bitkoin 30.058 dolara.

Najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji porasla je 7 odsto na 30.193,25 dolara po prvi put od juna, prema Coin Metrics. Eter je napredovao za više od 3,5% na 1.925,11 dolara po prvi put od avgusta dok su investitori čekali najnoviju tehnološku nadogradnju Ethereum mreže, koja je zakazana za sredu.

Trgovci verovatno spekulišu da bi broj indeksa potrošačkih cena u sredu „mogao da dođe na nivo koji daje razlog Fed-u da razmišlja o pauziranju povećanja stopa na sledećem sastanku, čime bi se dalo podsticaj imovini poput bitkoina“, dodao je Džejms Laviš, partner u Bitkoinu.

Investitori takođe prate najnovije čitanje indeksa cena proizvođača, koje bi trebalo da bude objavljeno u četvrtak.

Kriptovalute su ove godine porasle. Akcija od ponedeljka uveče dovodi do sadašnjeg dobitka bitkoina za više od 80%, dok je eter sada dodao 60% za dosadašnju godinu. Kretanja cena za dve kripto aktive su se istorijski pratila relativno u skladu na procentualnoj osnovi, ali dve najveće kripto imovine su se „razdvojile“ u martu, zahvaljujući „letu ka kvalitetu“ bitkoina nakon zatvaranja banaka.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


Ipak, dve kriptovalute za sada ostaju donekle povezane i makro pokretači nastavljaju da utiču na obe imovine.

Predstojeći podaci o inflaciji biće ključni u određivanju da li će i kada Fed pauzirati ili staviti tačku na svoju kampanju povećanja stope, piše CNBC.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
trgovina kriptovalutama kriptovalute ethereum cena ethereuma cena bitkoina bitkoin

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana