Tekst objavljen: 23.06.2023 14:35        


Bitkoin je juče u toku dana dostigao vrhunac od oko 30.800 dolara, da bi se od jutros cena korigovala za nekih 1,3 odsto, te se on od jutros kreće na nivou od oko 30.000 dolara, prema podacima Coindeska

Cena bitkoina ponovo prešla 30 hiljada dolara


Druga najveća kriptovaluta na svetu, Itirijum je jutros pala oko 1,6 odsto i njom se danas trguje po ceni od oko 1.880 dolara.

Kako za "Blic Biznis" objašnjavaju stručnjaci sa tržišta kriptovaluta, za rast bikoina ove nedelje, koji je rastao dnevno i oko 20 odsto, najzaslužnija je salva dobrih vesti.

- Blackrock je podneo zahtev za Bitkoin ETF i očekuje se da će da se desi ogroman upliv "institucionalnog" kapitala. Za "Blackrock-om" su isti zahtev podneli i Fidelity i drugi jaki kapitalni fondovi. Američki regulatori, kako se sada spekuliše, neće odbiti ove zahteve, priča za "Blic Biznis" Igor Mirković, stručnjak za kriptovalute i massmedia menadžer u ECD.rs.

Kako on navodi sve se to desilo u trenutku kada je američki SEC osudio ogroman broj kriptovaluta da su hartije od vrednosti, tužila "Binance" i "Coinbase" i na taj način isfiltrirala tržište kriptovalute, tako da preostaje samo bitkoin.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE


"Blackrock" pravi bitkoin ETF fond

Prošlog petka BlackRock, najveći svetska kompanija za upravljanje imovinom, najavio je da će pokrenuti svoj prvi ETF-fond po promptnoj ceni bitkoina u Sjedinjenim Državama.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
bitkoin cena bitkoina kriptovalute trgovina kriptovalutama

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana